Webbdesign – estetik kontra funktionalitet

admin Uncategorized

AAEAAQAAAAAAAAhZAAAAJDU0ZTFhMDZkLTc5MTMtNDI2My05NDkyLWUzODAxNGZhYjUwNwDesign är alltid en kombination mellan att produkten är estetiskt tilltalande och att den fungerar på ett bra sätt. Detta gäller inte mindre när det gäller webbdesign.

Ibland ger också en estetiskt tilltalande hemsida bättre funktionalitet, ibland hör dessa saker ihop. Rörighet är inte alls tilltalande för den som tittar på hemsidan och det gör det inte lättare att navigera på den. Stora bilder och pop-upfönster och hemsidor som inte anpassar sig till den webbläsare eller den enhet som du använder är mycket irriterande att navigera i och knappast vackert. Felprogrammerad kod är aldrig vackert och det spelar ingen roll hur flashig grafiken är om en sida inte går att ladda eller om en funktion inte går att använda.

Många webbdesigners gör misstaget att göra hemsidor med för mycket grafik och många flashiga funktioner när de ska marknadsföra till exempel ett band. Ibland kan det hända att de skjuter sig i foten, för att sedan inte blir väl anpassad för vissa enheter och webbläsare, att speciella tilläggsprogram kräver att installeras. Att göra tunga hemsidor, som tar lång tid att ladda, kan också vara ett problem för äldre telefoner eller användare av mobila abonnemang som vill spara på antalet nedladdade MB. Ju enklare design, desto tydligare

Ett tips när du gör din hemsida om du har många bra idéer är att fundera över om du kanske kan spara några till ett senare tillfälle. En snygg effekt eller praktisk funktion gör att hemsidan får liv och blir intressant för besökaren, men alltför många effekter och funktioner kan göra hemsidan rörig.

Ska du presentera information är det viktig att denna är lättillgänglig och lätt åtkomlig, gärna så att den som kommer in direkt på sidan ser denna information, och sen om de är intresserade kan leta sig vidare till andra sidor. Den som gör hemsidor i marknadsföringssyfte har ytterligare en faktor att väga in när den designar hemsidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *