Varför PHP?

admin Uncategorized

PHP-logo.svgPHP är ett av de mest populära webb script språk som används i dag. Den är populär eftersom det är ganska lätt att lära och att använda – i allmänhet gör den livet mer spännande. Nu när detta är sagt så kommer här en anledning eller två varför man bör lära sig PHP!

Med detta kommer man att kunna göra alla möjliga typer av fiffiga saker som att skapa HTML-formulär, skicka e-post från en webbsida, använda sig av och kommunicera med en databas med mera.

Man kommer att bli en mycket mer intressant person! Förutom sin webbdesign kompetens man har så kommer man nu ha vad som kallas “server-side programmering” kompetens – i det här fallet, att kunna PHP.

Så tråkigt som det kan verka, kan i och med detta att programmerare kommer ses att vara högre upp på ”totempålen”. Med andra ord, att veta hur man programmerar kommer att sätta den som kan PHP i den högre tjänsteklassen än människor som ”bara” känner webbdesign.

Med PHP kan man till exempel skapa inloggningssidor med användarnamn och lösenord, kontrollera att detaljer från ett formulär stämmer, man kan skapa forum, gallerier och undersökningar och mycket mer.

Förkortningen PHP står faktiskt för Hyper Pre Processor vilket man kan tycka borde bli HPP, anledningen till att det inte förkortas HPP är att den tidigaste upplagan av programmet kallades Personal Home Pagetools. Om man letar runt på webben så märker man verkligen hur populärt språket är och på hur många områden den passar till.

Tillsammans med databaser och MySQL är den nästan oslagbar idag. Många företag använder sig utav det idag då man kan sköta allt via databaser så som lager och försäljnings statistik med mera men också tack vare säkerheten och inloggnings funktioner som man kan använda sig utav på hemsidan.

Efter HTML och CSS så är detta helt klart nästa språk att lära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *