Vad är WordPress?

admin Uncategorized

2003 startades något som heter WordPress. Tanken var att förenkla för wordpress-bg-medblueanvändare att göra egna hemsidor. Sedan 2003 har det växt enormt och finns faktiskt idag på miljontals webbplatser runt om i världen och varje dag ses dessa sidor av tiotals miljoner. Idag är det faktiskt det största verktyget för bloggar i världen.

Det var en idé om en elegant och lättmanövrerad plattform som startade detta och är byggt på MySQL och PHP. Faktiskt så går rötterna tillbaka ända till 2001 och är idag en stabil, fräsch och mogen produkt. Den skiljer sig från många andra produkter där ute och har en underbar användarupplevelse och bra standard för webben. Den utvecklas och förbättras ständigt.

Från början var allt bara ett så kallat bloggsystem, men har sedan utvecklats till något som kallas full content management system med flera tusen plugins och olika widgets, dessutom massor med olika teman så idag är det i stort sett bara användarens egna fantasi som sätter stopp för vad som är möjligt.

Det finns massor utav online resurser i form utav forum och liknande vilket är ett jättebra sätt att kommunicera med andra och lära sig mera. WordPress är oftast gratis eller kan fås till en väldigt låg kostnad.

Många program är ju traditionella program för datorn men inte WordPress, den kör på nätet eller i molnet. Detta innebär att man behöver inte installera något i sin dator och man behöver inga speciella verktyg för att kunna använda den. Man kan skapa, arbeta med och uppdatera från sin webbplats vart som helst ifrån som har tillgång till internet, även från ens smartphone eller surfplatta och andra typer av Android telefoner.

Detta är helt klart ett smart sätt för att skapa hemsidor och kommer att finnas länge framöver för den kommer ständigt att utvecklas och förbättras. WordPress är här för att stanna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *